Departament de Quimica Analitica i Quimica Organica

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Departament de Química Analítica i Quimica Orgànica

DQAQO- Universitat Rovira i Virgili

Benvinguts

El Departament és l’òrgan encarregat d’organitzar, coordinar i desenvolupar la recerca i la docència de les dues àrees de coneixement que l’integren: Química Analítica i Química Orgànica. Pel que fa a la docència, els ensenyaments de Química, Bioquímica i Enologia són els que concentren la major part de l’activitat docent, encara que s’imparteix docència en altres quatre ensenyaments. A més, participa en quatre masters i en dos programes de Doctorat. En el marc dels programes Socrates-Erasmus i Sicue-Seneca, el Departament impulsa intercanvis d’estudiants i professors amb universitats europees i de l’estat espanyol.

Pel que fa a la recerca, en el Departament desenvolupen la seva activitat cinc grups de recerca que participen en diferents projectes finançats per l’administració europea, estatal i autonòmica, en col·laboració amb altres Universitats estatals i estrangeres. El Departament es caracteritza per mantenir una forta activitat en el camp de la transferència de tecnologia, que es concreta en la signatura de varis contractes amb importants empreses i administracions públiques i també organitza diferents activitats de formació continuada i de difusió de la recerca.

 

II Premi Nacional del Grup Especialitzat de Química Biològica de la RSEQ

 

 

El Dr. Omar Boutureira, investigador del nostre departament ha sigut guardonat amb el II Premi Nacional del Grup Especialitzat de Química Biològica de la RSEQ. El Dr. Boutureira impartirà una conferència en la propera XXXVI Bienal de la RSEQ que es realitzarà a Sitges del 25 al 29 de juny de 2017.

La enhorabona per aquest reconeixement!

[més info]

 

 

Membres del projecte Creatsens busquen capital a Boston per a una nova empresa biotecnològica

Un dispositiu domèstic que ajuda a detectar i a controlar malalties renals de forma simple i econòmica és el punt de partida de l’empresa de base tecnològica que s'està gestant des del nostre Departament amb el suport del programa CaixaImpulse. Ara, dos membres d’aquest projecte han aconseguit una beca a Boston per participar en el Richi Social Entrepreneurs, un prestigiós programa de formació en innovació i facilitarà l’entrada de capital a l’empresa.

[més info] Diari Digital de la URV

[més info] Diari de Tarragona

 

 

Premis a la Excel·lència Investigadora RSEQ 2016

 

 

El passat 24 de maig, la Real Sociedad Española de Química (RSEQ) va concedir al Dr. Sergio Castillón Miranda, professor de química orgànica del nostre departament, el premi a l'excel·lència Investigadora 2016 per la significació i qualitat d'una intensa activitat investigadora en l'àmbit dels carbohidrats i els nucleòsids, la seva vigència i impacte actual i les seves aportacions recents al desenvolupament de la síntesi enantioselectiva d'esfingolípids i glicoesfingolípids.

[més info]

 

 
Bàner